Wij zijn er voor jou

Welkom bij Go!4Future! Fijn dat je er bent!
Hieronder hebben we, speciaal voor (toekomstige) kinderen van Go!4Future, beschreven wie wij zijn, wat we doen, met wie we dat doen en hoe we dat doen. 
Heb je na het lezen van de onderstaande informatie vragen, stuur dan gerust een mail met al je vragen naar info@goforfuture.nl en wij mailen jou zo snel mogelijk terug!

Tip! Trek je oude kleren want je kan vies worden! Onze locaties zijn gelegen in een natuurrijke omgeving.
Wij bieden natuur/outdoor, dieren en sport & spel aan tijdens de begeleiding.

Wie zijn wij
Wij zijn Colin en Vivien Springveld. Wij zijn getrouwd en hebben 3 kinderen en 3 grote konijnen (Duitse Reuzen).
Wij hebben speciaal voor jullie Go!4Future opgezet, omdat ons hart ligt bij kinderen en het gezin helpen/ondersteunen. Wij willen graag een steuntje in de rug zijn om jullie op een fijne manier op weg te helpen naar de toekomst. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich gehoord, gezien en begrepen voelen in een veilig en stabiel ontwikkel- en leerklimaat.  Dit betekent dat je je fijn voelt bij ons. En dat kinderen voelen dat ze mogen zijn zoals ze zijn, want jij bent oké. 
Samen met ons team van begeleiders, mentoren, meewerkend zorgcoördinator, leerkracht en gedragswetenschapper staan wij klaar voor jullie en gaan we "samen op weg naar jouw toekomst". 

Hoe het begon
In 2022 zijn Colin en Vivien gestart met het het uitwerken van plannen en ideeën, met het uitgangspunt dat elk kind recht heeft op een stabiel leerklimaat en het recht op ontwikkeling op maat. Zo ontstond Go!4Future. De naam Go!4Future, wat in het Nederlands "Ga! Voor toekomst" betekent, is onze boodschap naar jullie. En met onze slogan "Samen op weg naar jou toekomst" willen we laten zien dat je het niet alleen hoeft te doen, we doen het samen. De vlinder hebben wij als symbool gekozen omdat de vlinder een mooie levenscyclus heeft: van rups, naar cocon, tot  vlinder. De rups; soms ben je nog zoekende naar wie je bent en wat je wil worden. De cocon: soms zit je in je cocon, je voelt je soms niet oké en je weet niet hoelang je daar in blijft en wat er nog nodig is om verder te kunnen gaan. De vlinder: als je je hebt ontwikkeld en je voelt je weer fijn dan ben je klaar om uit je cocon te komen als een prachtige vlinder. Wij hopen met Go!4Future jij mag ontpoppen tot een prachtige vlinder die uit mag vliegen. 

Waarom zijn wij er voor jou
Soms loopt het even iets anders dan je vooraf had bedacht en soms gaat het even niet zo goed. Dit is oké, jij bent oké. 
Go!4Future is gestart om jou te helpen in de periode dat het even niet zo goed gaat. Samen gaan we een traject aan waarin wij jou helpen in jouw ontwikkeling en waarin wij jou een stabiel leerklimaat bieden.  Dit betekent vooral dat het duidelijk is en waar je iets aan kunt hebben. In dit traject streven we er naar om jouw doelen te bereiken en uitdagingen samen aan te gaan. 

De Broekpolder in Vlaardingen

Jij bent oké! Wat betekent dit voor het team van Go!4Future?
Jij bent oké is iets wat bij Go!4Future veel gebruikt wordt. Het betekent dat jij als persoon, als mens (kind/jongere), oké bent. Bij Go!4Future is iedereen uniek, gelijk en waardevol en we behandelen elkaar met respect. Je mag zijn wie je bent.  Soms gebeurt er iets in jouw leven waardoor jij je niet fijn voelt. Jouw emoties, jouw gevoelens en gedachten gaan alle kanten op, of je staat soms helemaal stil, of op slot. Hierbij kunnen ook niet leuke gevoelens bij komen. Wanneer jouw emmer overloopt, kun je gedrag laten zien wat je zelf niet wil, maar helaas gebeurt het toch. Bij Go!4Future begrijpen wij dat jij dit zelf niet wil, of kan veranderen, maar dat het helaas toch gebeurt. We vinden het gedrag wat je laat zien niet fijn en soms niet oké, maar dit verandert niets aan jou als persoon, jij bent en blijft oké. 

De Scouting, Marnix Sint Aldegonde Groep

Een traject voor jou bij Go!4Future
Wanneer het even niet zo lekker gaat, kunnen je ouders en daarna via een verwijzer (wijkteam, huisarts o.i.d.) contact opnemen met Go!4Future. Je mag natuurlijk ook altijd zelf bellen als je hulp nodig hebt, dan gaan we samen kijken wat we kunnen betekenen voor je. Samen met de verwijzer kijken wij of Go!4Future passend voor jou is. Wanneer we denken dat Go!4Future passend kan zijn, dan kan je met jouw (pleeg)ouders/verzorgers vrijblijvend langs komen voor een rondleiding. We laten de locatie(s) zien en we vertellen wat we te bieden hebben. Ook laten wij een aantal begeleiders zien. Hierna volgt er een intake. Wij vinden het fijn als je hier bij bent, dit is niet verplicht. Je mag vertellen wie je bent en waarom je bij ons wil komen. Wij stellen jou en jouw (pleeg)ouders/verzorgers een aantal vragen. Hierna gaan we een startdatum plannen. 

Je krijgt een mentor. Hij of zij is een begeleider die voor jou en jouw (pleeg)ouders/verzorgers het aanspreekpunt is. Ook stel je samen met je mentor jouw doelen op. En jouw mentor is bij de gesprekken bij Go!4Future aanwezig. Ook kan een mentor contact hebben met jouw school en op gesprekken bij school aanwezig zijn. 

Wij kijken naar jou en jouw behoeften en draagkracht (dit betekent hoeveel je aankan), samen maken we een traject op maat voor jou. 
Bijvoorbeeld: als jouw doel is ter ontspanning komen bij Go!4Future na een schooldag, dan gaan we samen met jouw onderzoeken wat jou ontspanning geeft. Of is jouw doel terugkeer naar school, dan gaan we samen onderzoeken hoe we jou voor kunnen bereiden om weer naar school te gaan. 

Hoe ziet een dag er uit
Bij Go!4Future start je om 9:00 of om 15:00. Je komt met de taxi of eigen vervoer. 
Als je geen vast weekprogramma hebt, dan maak je samen met je begeleider een dagplanning. Wanneer schrijven en/of lezen niet lukt gebruiken we pictogrammen. En je maakt samen een dagdoel (Zie: samen werken aan jouw doelen). Het kan voorkomen dat je zelf een dagplanning maakt. 
Tussen de activiteiten zit een balans tussen doelmatig werken en ontspanning.  En de activiteiten kunnen gebruikt worden om te oefenen, bijvoorbeeld voor je sociale vaardigheden. 

Op dit moment loopt er een pilot met een dagprogramma met én zonder educatie. 

Educatie (Lesstof vanuit school/ huiswerk)
Bij Go!4Future vinden we het belangrijk dat jij blijft ontwikkelen. Onze leerkracht is er voor jou om te helpen bij je huiswerk, om samen te zoeken naar passend (vervolg) onderwijs, contact te hebben met jouw school en om al jouw vragen te beantwoorden wat met school en schoolwerk te maken heeft.

Onze leerkracht maakt een educatieplan aan de hand van de informatie en het schoolwerk vanuit jouw stamschool (huidige school) of, als dit mogelijk is, jouw nieuwe school. Samen met de begeleiding of met de leerkracht maak je schoolwerk.  De leerkracht en de begeleiding kunnen er voor kiezen om samen met jou de natuur in te gaan om spelenderwijs te werken aan jouw ontwikkeling. Zo bereiden wij jou goed en verantwoord voor op de toekomst en sta je niet stil in jouw ontwikkeling. 

Ook geven wij natuureducatie en sport en spel lessen. 

Het Klauterwoud


Geef me de 5

Wij werken met de methodiek 'Geef me de 5' van Colette de Bruin.
Tijdens de begeleiding ga je deze methodiek terug zien.
Wij werken onder andere met de puzzel en de emotiemeter als hulpmiddel.
Tijdens de begeleiding wordt er gekeken wat er toepasselijk is binnen jouw traject.
Voor meer informatie bekijk de website van Geef me de 5  https://www.geefmede5.nl/home

Paarden op de KarperhoeveSamen werken aan jouw doelen

 Bij Go!4Future kom je met een doel. Soms worden (of heb je) deze doelen vooraf opgesteld en soms gaan we samen met jou en jouw (pleeg)ouders/verzorgers opzoek naar een doel voor jou. Bij dit doel staat jouw toekomst en ontwikkeling voor op.

Hoofddoelen
Je kunt bijvoorbeeld werken aan jouw terugkeer naar school of een vervolgopleiding. Ook kun je werken aan je sociale vaardigheden. Samen met jouw mentor stel je de doelen op en met de begeleiding ga je hier aan werken.

Subdoelen
Dit zijn doelen die jij nodig hebt om jouw hoofddoel te behalen. Ook deze stel je samen met jouw mentor op en met de begeleiders ga je hier aan werken.

Dagdoelen
Aan de start van de begeleiding maak je een planning van die dag en stel je (samen met je begeleider) een kort dagdoel op. Dit doel is altijd haalbaar binnen de begeleidingstijd van die dag zodat de dag altijd een succes is.

Hoe werken we samen aan jouw doelen
Samen maken we een plan met doelen. Soms kan het voorkomen dat je het opstellen van doelen lastig vindt. Go!4Future kan er voor kiezen om jou te ontlasten en samen met jouw (pleeg)ouders/verzorgers jouw doelen op te stellen.
Tijdens de begeleiding werken we aan jouw doelen. We onderzoeken wat jij nodig  hebt om jouw doelen te behalen en zo nodig stellen we de doelen bij. 
We observeren, we rapporteren en we overleggen met jou, jouw begeleiders, verwijzer, school en jouw (pleeg)ouders/verzorgers om het beste uit jou te halen en om jou te helpen naar jouw toekomst. Het kan zijn dat je een doel niet of gedeeltelijk behaalt, dit geeft niet en is ook oké.  Het uitgangspunt bij Go!4Future is dat jij je kan ontwikkelen in een stabiele omgeving. 


 De Broekpolder in Vlaardingen


Ontspanning bij Go!4Future

 Tijdens de begeleiding zoeken we samen naar de balans tussen doelmatig werken en ontspanning.

Samen met je begeleiding ga je op zoek naar wat voor jou ontspanning betekent. Er is heel veel mogelijk bij Go!4Future.

Houd je van de natuur? Dan kun je klimmen in het Klauterwoud, kikkers zoeken, hutten maken, dieren, planten en bomen bestuderen aan de hand zoekkaarten, stenen verzamelen, naar het strand om krabben en schelpen te zoeken of rollen van de duinen, vies worden in Avonturis (Maassluis), mountainbiken op het race parcours, vlotten bouwen, vissen,  pootje baden in de surfplas en vliegeren op het strand of in het weiland van de Karperhoeve of stenen gooien in de Waterweg.  En misschien heb jij wel een onwijs tof idee? Je mag jouw insecten/dieren/planten/bomen boekjes, potjes of verrekijker etc. meenemen!

Houd je van dieren? Op de Karperhoeve zijn honden, katten, eenden, kippen en schapen. Ook hebben we hier de mogelijkheid om met een paard buiten te wandelen, te rijden* en te verzorgen.

Let op! Tijdens het maken van je huiswerk of een potje bingo kan er plotseling een hond tegen je aan kruipen.
Houd je van sport en spel? Op alle locaties is sport en spel mogelijk. Op VDL maken we gebruik van alle sportvelden met goals. Hier spelen we o.a.: hockey, voetbal, korfbal, volleybal, tennis en frisbee. Maar misschien ben jij wel goed in het maken van een eigen sport of spel?

Tijdens de begeleiding mag je van alle locaties gebruik maken, mits de locatie gesloten is.
Wij bieden geen schermtijd aan ter ontspanning tijdens de begeleiding.

*Onder voorbehoud.

                                                                                                                                                                                                                                               Hut gemaakt door een kind met begeleiding


Kinderen van Go!4future aan het woord

"Ik vind het heel leuk en gezellig! De begeleiders zijn leuk. We doen gave dingen zoals voetballen, hutten bouwen en stiekem een beetje stout zijn. Ik kan er lekker mezelf zijn. Ik vind het fijn dat ik weet waar ik aan toe ben op een dag. Ik zou willen dat iedereen hierheen zou mogen!"

13 april 2023

 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn